Víza do Thajska

Od 11. srpna 2011 už Češi nepotřebují víza do Thajska. Toto se týká pouze pobytu do 30 dní! Podobné podmínky také platí, pokud do Thajska chystáte ze sousedních zemí. Pro návštěvu z Laosu, Kambodži, Myanmaru (Barma) či Malajsie se taktéž obejdete bez víz – tentokrát však jen na 15 dnů. Totéž platí, pokud do Thajska připlujete lodí.

Pro vstup do Thajska dále potřebujete cestovní pas, který má platnost minimálně 6 měsíců po vstupu do Thajska (zatím není vyžadován biometrický). Thajci jsou velmi pečliví při kontrolách víz na letišti. A tak ve chvíli, kdy váš let letí třeba v 1 ráno a překročíte tak maximální dobu pobytu i jen o pár minut, dostanete pokutu. Pokuty naštěstí nejsou nijak vysoké. V případě překročení délky pobytu o den, hrozí pokuta ve výši cca 500B (280Kč). V případě dlouhodobého překročení vás čeká vyhoštění na vlastní náklady. V extrémních případech i zákaz vstupu do Thajska.

Vízum na pobyt delší jak 30 dnů

Toto se týká pouze turistického víza pro pobyty delší než 30 dnů. Víza se vyřizují přímo na thajské ambasádě v Praze. Pro vyřízení není nutná osobní návštěva (pokud vás jede více, stačí když na ambasádu zajde jen jeden z vás s potřebnými dokumenty). Vízum má platnost 90 dnů od data vydání (doba, během které musíte vstoupit do Thajska). Pro úspěšné vyřízení víz jsou potřeba následující náležitosti:

  • Pas s platností s platností nejméně 6 měsíců od data odletu z Thajska
  • Vyplněnou žádost o vízum (žádost o vízum)
  • Pasovou fotografii, která není starší jak 6 měsíců (pokud si jste na fotce podobní, nikdo nepozná že máte starší)
  • Kopii letenky a zpáteční letenky, případně smlouvu s cestovní kanceláří, kde je uvedeno vaše jméno, datum příletu/odletu a případně místo pobytu (není nutné, pokud se chystáte cestovat po Thajsku a nezůstávat na jednom místě)
  • Pokud plánujete opakovaný vstup do Thajska (například když si zaletíte do sousední země), je nutný výpis z účtu, kde je zůstatek vyšší, než 30 000Kč. Výpis musí obsahovat jméno žadatele, datum a stav konta.
  • Poplatek za vystavení víza je 700kč a je možné ho platit i v hotovosti na ambasádě.
Pokud se budete chtít vydat na návštěvu do okolních zemí, tak mám dobrou zprávu. Česká republika má vyjednaný bezvízový vstup do Malajsie, Singapuru, Hongkongu, Macaa, Filipín a Tchaj-waneu.

Tento druh víza umožňuje turistický pobyt v délce maximálně 60dnů.

Prodloužení víza

Pobyt je možné prodloužit o dalších 30 dnů přímo v Bangkoku na imigračním úřadě (zda-li vám vízum prodlouží záleží pouze na úřednících).  Maximální možná délka turistického pobytu v Thajsku je 90 dnů.  Znovu do Thajska pak můžete až za 3 měsíce. Na stejném úřadě je také možné změnit typ víza (např. na pracovní).
Adresa úřadu:
Office of Immigration Bureau
Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210
Tel 0-2141-9889

http://www.immigration.go.th

Thajské velvyslanectví v Praze

Addresa:
Romaina Rollanda 3/481
16000 Praha 6, Bubenec

Tel: (+420) 220570055, 220571435, 220571735, 220571738
Fax: (+420) 220570049
E-mail: thaiemb@volny.cz
E-mail pro vyřizování víz: thaipraha@email.cz

http://www.thaiembassy.cz/

Otevřeno:
Pondělí – Pátek (mimo svátky)

Schvalování víz:
Každý den od 09.00-12.00

Kancelář:
Ráno: 09.00 – 12.30
Odpoledne: 14.00 – 17.00

Thajské velvyslanectví v Bratislavě

Konzulát Thajského kráľovstva v Bratislave
Viedenská cesta 3 – 7
851 01, Bratislava

Tel: +421 2 6727 2124
Fax: +421 2 6241 1838
E-mailinfo@thaiconsulate.sk

Úřední hodiny: středa 10:00 – 12:00hod

http://www.thaiconsulate.sk/

39 komentářů to “Víza do Thajska”

  1. Alexandra Herzánová 21 ledna 2016 at 10.15 Permalink

    Dobrý den, bylo by možné zaslat na mail žádost o vízum do Thaj. Odlétáme 8.2.2016 tudíž v Bkk budeme 9.2.2015 a odlet 7.4.2016. Dále se ptám, protože jsme z Pardubic zda bude možné vyřídit vízum za 1 den.
    Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den. Herzánová

    • blata 21 ledna 2016 at 10.43 Permalink

      Ahoj Alexandro,
      bohužel nemám pozitivní zprávy. Žádost o víza nelze posílat mailem a vyřízení trvá cca 3 dny.
      Více informací přímo v dokumentu Thajský ambasády v Praze: Tourist-Visa-Single-Entry.pdf

  2. Dorota 25 ledna 2016 at 7.17 Permalink

    Dobry den,
    Priletela jsem do Thajska 4.1. a dostala povoleni k pobytu na 30 dni. Podle informaci ze stranek mzv mohu pri opakovanem vstupu do zeme celkove vycerpat az 90 dni pobytu (v ramci 6 mesicu). Pochopila jsem spravne, ze pokud do Thajska opakovane vstoupim pozemnin prechodem z Myanmaru, bude mi povoleni prodlouzeno pouze o 15 dni? Existuje zpusob, jak povoleni jednorazove prodlouzit o 30 dni, aniz bych musela letet? Je to mozne vyridit na imigracnim urade v Chiang Mai?
    Predem dekuji za odpoved.

    • blata 30 ledna 2016 at 11.40 Permalink

      Ahoj Doroto,
      potvrzuji co píšeš. Při použití pozemního hraničního přechodu z Myanmaru, Kambodži a Laosu dostaneš vízum pouze na 15dní a proto se asi nevyplatí tahle možnost prodlužování. Na mezinárodních letištích pak dostaneš 30ti denní.
      Imigrační úřad v každém velkém městě by ti měl víza prodloužit. Podařilo se mi dohledat, že v Chiang Mai by to neměl být problém, budeš ale potřebovat kopii pasu a 3 fotografie formátu 4x6cm na modrém pozadí (udělají ti je před imigračním na počkání za 200THB). Samotné prodloužení by pak mělo stát 1900THB

  3. Michal 28 března 2016 at 6.16 Permalink

    Dobrý den,
    momentálně se Thajsku nacházím na služební cestě tzn. mám 3 měsíční pracovní vízum. Blíží se konec mé pracovní cesty a zároveň mi v této době vyprší i platnost pracovního víza. Lze získat 30 denní turistické vízum po vypršení pracovního víza bez nutnosti vycestovat mimo hranice?

    Děkuji za odpoveď

    • blata 29 března 2016 at 7.58 Permalink

      Ahoj Michale,
      tohle je hodně specifický dotaz. Osobně si myslím, že by to mělo jít bez vycestování, ale 100% jistý si nejsem (nepodařilo se mi to nikde dohledat). Zkus prosím kontaktovat Thajskou ambasádu v Praze (kontakt) a nebo přímo Thajskou ambasádu v Bangkoku. Budu moc rád, pokud sem pak napíšeš, jak si dopadl. Děkuju 🙂

  4. Zaneta 3 dubna 2016 at 20.28 Permalink

    Dobry den, s manzelem chceme procestovat Thajsko a okolni zeme. Planujeme si koupit pouze one way ticket Praha-Bangkok a potom uvidime. Myslite si ze muzeme mit problem se vstupem do zeme bez zpatecni letenky? Dekuji

    • blata 4 dubna 2016 at 8.40 Permalink

      Ahoj Žaneto,
      podle tohodle dokumentu není zpáteční letenka potřeba. Jen pozor na cenu letenky – jednosměrné letenky bývají občas skoro stejně drahé, jako zpáteční 😉

  5. Jana 26 dubna 2016 at 5.51 Permalink

    Dobrý den.
    Byli jsme v Thajsku na 30 dní, poté jsme letěli na měsíc na Bali a poté znova na 30 dní do Thajska. Nyní tu chceme zůstat po třetí na dalších 30 dní, tak se chystáme letět na cca 3 dny do Malajsie a pak zpět do Thajska. S tím že za měsíc budeme mít letenku domů do Čech z Thajska. Prosím Vás je tento třetí pobyt v Thajsku možný? Půstí nás do Thajska a dají další třetí 30 denní povolení k pobytu? Děkuji

    • blata 3 května 2016 at 13.04 Permalink

      Ahoj Jano,
      pro tento účel bych raději doporučoval vícevstupé turistické vízum, o které můžeš zažádat buď v Praze na ambasádě, nebo přímo v Thajsku. Jedná se o půlroční vízum se třemi vstupy.
      Bohužel si nejsem 100% jistý, jestli by fungovalo 30ti denní visa on arrival, pokud by si o něj žádala 3x po sobě (nikde se mi nepodařilo zjistit, kolikrát o něj můžeš opakovaně žádat, ani v jaké časové periodě). Pokud to tak opravdu chceš udělat, zkus prosím kontaktovat přímo Thajskou ambasádu v Praze.
      kontakt: http://www.thaiembassy.cz/contact-us.php?id=8

      • Pavel 28 října 2016 at 2.43 Permalink

        Dvouvstupni a trivstupni turisticka viza neplati jiz od listopadu 2015! Jiz je jen jednovstupni (single entry) a vicevstupni (multiple entry). Visa on arrival se Ceske i Slovenske republiky netykaji jiz od roku 2011, ktere se tykaji jen 19 zemi sveta. CR i SR spada do kategorie vyjimky z vizove povinnosti tzv. Visa Exemption. Tzn. ze zadne vstupni vizum nepotrebujeme a pri vstupu bez viza na tuto vyjimku z vizove povinnost obdrzi turista razitko s povolenim pobytu na dobu 30 dni. Pobyt i na bezvizovy styk lze prodlouzit o dalsich 30 dni na imigracnim urade za poplatek 1900 B. Visa Exemption – vyjimka z vizove povinnosti je neco zcela jineho nez Visa on arrival. Thajsko nema pobytova viza, ale vstupni viza. Cili datum na vizu nema nic spolecneho s delkou pobytu. Datum na vizu vyznacuje nejzazsi mozny vstup do zeme. Turista muze v Thajsku na vyjimku z vizove povinnosti pobyvat maximalne 90 dnu kumulovane behem 6 mesicu. Tzn. ze Jana muze 3x po sobe vstoupit do zeme na 30 dni a nebo muze vstoupit 2x plus poslednich 30 dni si muze prodlouzit na imigracnim urade. Velmi podrobne a spravne informace na http://www.thajskyraj.com/2015/11/30/turisticke-vizum-do-thajska-aneb-velke-zmeny/.

    • Radek 7 srpna 2016 at 17.05 Permalink

      Ahoj našel jsem tvůj dotaz ohledně víza a opakovaného vstupu do Thajska a chci se zeptat jestli už vis jak to funguje či jestli je opravdu potřeba vizum či ne děkuji Radek

      • blata 7 srpna 2016 at 18.58 Permalink

        Ahoj Radku,
        opakovaný vstup je možný. Platí však pravidlo, že celkový počet dnů v Thajsku za posledních 6 měsíců nesmí přesáhnout 90 dnů. Více informací nalezneš přímo na webu Ministerstva zahraničních věcí. Pro tuto potřebu by mělo stačit 30ti denní vízum, které dostaneš po příletu na letišti.

  6. radek 2 června 2016 at 11.45 Permalink

    dobrý den,

    prosím pěkně, zjistil jsem že mi končí pas 31.10.2016 – chápu to tedy správně že mě nepustí do země? chci odletět příští týden..

    děkuji Bodeček

    • blata 4 června 2016 at 7.37 Permalink

      Ahoj Radku,
      podle všech dostupných informací to tak opravdu je. Vím že Thajsko postupně ulevuje od přísných podmínek – zkus prosím zavolat přímo na Thajskou ambasádu v Praze a zeptat se: kontakt

  7. Honza 28 srpna 2016 at 7.19 Permalink

    Dobrý den,
    Mam dotaz ohledne viza. Cestujeme do Thajska jako turiste na 32 dni.
    Musim kvuli temto dvou dnum zadat o vizum?

    Dekuji Jan

    • blata 26 září 2016 at 15.40 Permalink

      Ahoj Honzo,
      máš dvě možnosti – buď během pobytu vycestovat ze země a zase se vrátit (pozor na pozemní přechody, které dávají jen 15ti denní víza), nebo zažádat přímo na ambasádě o delší vízum.

  8. Mykola 12 listopadu 2016 at 17.44 Permalink

    Dobrý den mam takový dotaz,ja je Ukrajinec chtelby letet s kamaradama do Tajska na dobolenou ale bez cestovky.Mam trvalý pobyt v ČR.prosim vas co k tomu potřebuji.dekuji předem p.Malchenko.

    • blata 13 listopadu 2016 at 13.55 Permalink

      Ahoj Mykolo,
      co se týká víz, tak ČR i Ukrajina mají „visa on arrival“. Což znamená že víza lze pořídit přímo na letišti v Thajsku po příetu.
      V tomto případě trvalý pobyt nic neznamená – důležité je občanství.

  9. Kamila 26 listopadu 2016 at 21.01 Permalink

    Dobrý den, jsme v Thajsku 1měsíc a chceme si prodloužit pobyt bohužel nemáme víza. Je možné si o ně zažádat v Thajsku? Předem děkuji

    • blata 27 listopadu 2016 at 10.00 Permalink

      Ahoj Kamilo,
      ano, víza lze prodloužit přímo v Thajsku. Musíte si zajít na imigrační úřad (jsou v každém velkém městě) a tam si můžete víza prodloužit. Potřebujete kopii pasu a 3 fotky formátu 4x6cm na modrém pozadí (obojí ti udělají přímo na úřadě, nebo někde v blízkém okolí za cca 200THB). Prodloužení stojí 1900THB.

  10. Mirek 6 března 2017 at 16.12 Permalink

    Dobrý den,
    mám zapeklitou otázku. V létě jedu na 3 měsíce cestovat po JV Ásii. Začínám v Thajsku a pak pojedu do Kambodži, Vietnamu a Laosu. Z Laosu pojedu nazpět do Bangkoku abych letěl domů. Takže má otázka je v tom, zda-li potřebuji 2 víza na Thajsko? Jedno na začátek cesty a druhé když do Thajska vstoupím na konci před odletem domů. Po příletu chci strávit v Thajsku cca 20 dní a před odletem cca 10. Snad jsem to vysvětlil pochopitelně.

    Děkuji za odpověď.

    • blata 7 března 2017 at 12.55 Permalink

      Ahoj Míro,
      visa on arrival (víza na letišti po příletu) jsou vždy jednovstupová. Pokud potřebuješ vícevstupové vízum, lze ho zařídit na ambasádě v Praze. V tvém případě by měly stačit dvě jednovstupová víza – tzn. při druhém návratu znovu vyřídíš víza.

      • Helena 8 září 2017 at 15.42 Permalink

        A proc by mel Mira potrebovat ta jednovstupova viza, kdyz muze zustat bez viza az 30 dni (vyjimka z viz. povinnosti) ? Z toho jse vazne zmatena.

        Dekuji.

        • blata 12 září 2017 at 15.35 Permalink

          Ahoj Heleno,
          jednovstupová víza, nebo také visa on arrival dostaneš na letišti po příletu – je to razítko do pasu s datem vstupu do země. Není tedy třeba navštěvovat ambasádu – vše se pohodlně vyřídí na letišti. Při každém dalším vstupu do země musíš tuto proceduru opakovat. To se týká i vstupu přes přístav, nebo přes pozemní přechod – tam mají víza navíc zkrácenou platnost na 15dnů.

  11. Katka 16 března 2017 at 8.58 Permalink

    Dobrý den,
    mám dotaz, chtěla bych se spíše ujistit. Přiletím do Thajska 17.7 a hned další den 18.7 letím do Indonésie (tzn. předpokládám, že v Thajsku obdržím vizum na 30 dnů). Následně se vrátím do Thajska po cca 50-ti dnech a ráda bych zde byla 5 dnů a letěla domů. Dají mi další vizum? Předpokládám, že ano, když do země lze vstoupit opakovaně a platí, že součet všech pobytů v 6-ti kalendářních měsících nesmí přesáhnout 90 dnů. Ptám se pro ujištění, navíc z ambasády neodepisují.
    Díky

    • blata 6 září 2017 at 18.48 Permalink

      Ahoj Katko,
      ano – podle toho, co píšou na české ambasádě by to mělo být přesně tak, jak píšeš.

  12. Michal 26 září 2017 at 9.20 Permalink

    Dobrý den,
    prosím o info.
    Koupil jsem si na leden zpáteční letenku do Bangkoku. Přiletím na BKK a mám 5 a 1/2 hodiny na přestup do KL z letiště DMK. Zpět z Malajsie do Thajska chci po moři. Jak to bude s vízy? A to se vyplňuje nějaký lísteček už v letadle? Nebo jak to vůbec probíhá? Nemám zkušenosti…
    A ještě jeden dotaz. Když přiletím na BKK v noci, nejezdí autobusy mezi letišti. Je tedy nejlepším řešením taxi? Jde platit v dolarech neco eurech, nebo musím na letišti hledat směnárnu?
    Děkuji moc.

    • blata 26 září 2017 at 10.33 Permalink

      Ahoj Michale,
      taky nemám osobní zkušenost – my jsme žádali o dlouhodobá víza přímo na ambasádě. Ale většinou to probíhá tak, že vyplníš lísteček v letadle, nebo hned po přistání na letišti a ním pak jdeš k okýnku a předkládáš ho spolu s pasem. Je dobrý mít po ruce propisku.
      Po připlutí zpět do Thajska se bude proces opakovat – s tím rozdílem, že dostaneš víza pouze na 14 dní.
      Takhle v noci je nejlepší řešení taxi.

  13. Andrea Dibdakova 10 prosince 2017 at 11.05 Permalink

    Dobry den, poprosím o radu co vyplnit do žádosti o vízum v kolonce : countries for which travel dokument is valid ?
    Name and addeess od local guarantor(Where VISA is applied)
    Name and address of guarantor in thailand
    Mockrát dekuju

    • blata 12 prosince 2017 at 20.32 Permalink

      Ahoj Andreo,
      Countries for which travel dokument is valid: All Countries
      Name and addeess od local guarantor(Where VISA is applied): kontakt na člověka, s kterým se mohou spojit, pokud vás budou chtít kontaktovat a nezastihnou vás (pokud jedete jako turistka, nikdo tento kontakt nevyužije). Pokud máte dovolenou přes cestovku, uveďte kontakt na cestovku.
      Name and address of guarantor in thailand: tady bych uvedl adresu prvního hotelu, kde budete.

  14. Mirek 18 prosince 2017 at 10.16 Permalink

    Ahoj. Podmínkou pro udělení víza je to, že musím doložit alespoň polovinu pobytu, kde budu bydlet. Já vím tak první 2 týdny, ale pak ještě nevím, nechávám to otevřené. Jak to řešíte v těchto případech?

    • blata 18 února 2018 at 10.16 Permalink

      Tohle lze řešit bookováním hotelů např. přes booking.com, nebo přes hotels.com a následné zrušení rezervace po příjezdu. Musíš si však vybíra dražší hotely, které podobné bezplatné zrušení umožňují.

  15. Dominik 17 února 2018 at 6.25 Permalink

    Ahoj, právě se nacházím v Thajsku, po projiti imigrační kontrolou jsem ztratil utrzek z lístečku, ktety jsem dostal zpět.. Je nutné tento lísteček předložit i na ceste zpet? Děkuji!

    • blata 18 února 2018 at 10.03 Permalink

      Ahoj Dominiku,
      pokud se nic nezměnilo, tak by útržek neměl být potřeba. Užij si Thajsko 🙂

  16. Lucie 8 března 2018 at 14.49 Permalink

    Dobry den,manzel ma pracovni vizum a v Thajsku bude pracovat nejmíň rok.Ja s dětmi bychom radi ztravili celou dobu snim,ale vůbec nevim jake vizum zaridit nebo zda jej vůbec zarizovat.Take planujeme v Thajsku vylety do okolnich zemi a po pul roce musíme s dětmi do Cech kvůli rozdilovym zkouskam ve skole.V tech ruznych vizech se proste nejak nevyznam.dekuji za jakekoliv info.


Přidej komentář